Tudor Giurgiu i-a cucerit pe sătmăreni cu filmul ”De ce eu?”

Filarmonica Dinu Lipatti a găzduit două proiecții a thrillerului politic ”De ce eu?”, inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, care a atras atenția atât a publicului din România cât și a celui din străinătate. Proiecția de la ora 19:30 a rulat cu casa închisă, sala filarmonicii devenind neîncăpătoare. La proiecția de seară, spectatorii au avut ocazia să discute despre cazul controversat care a inspirat scenariul și despre trăirile, sentimentele și provocările din timpul producției cu regizorul Tudor Giurgiu și actorii principali Emilian Oprea, Andreea Vasile și Alin Florea.

Tudor Giurgiu împreună cu echipa sa fac un turneu prin țară pentru a readuce filmul și cinematograful în inima oamenilor.

Plimbându-ne prin țară ni s-a spus că filmul reflectă foarte bine o atmosferă tenebroasă și foarte urâtă a parchetului din acei ani. Nu l-am cunoscut pe Cristian dar pe tot timpul documentării, în tot procesul ăsta lung până la filmare aveam sentimentul că devenise un om prezent în viața mea și pe care l-am cunoscut și am avut o serie întreagă de coincidențe care m-au făcut să mă întreb dacă nu chiar am fost aproape unul de altul. Tot procesul de documentare a început de la presă, fără de care nu cred că aș fi avut imboldul de a aborda subiectul, a scris foarte mult și a urmărit acest caz. Am evitat să mă întâlnesc cu oameni care să dețină un anumit vid de adevăr pentru că am vrut să pornesc de la propria idee și propriul gând față de subiectul acesta”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.
Articolul PortalSM despre acest eveniment deosebit se poate citi pe acest link.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.