The Skatepark sztori (HU)

Hazaérve az országba, kinéztünk Bencével a Skateparkba, a valóra vált álmom helyszínére. Ez pedig a 6 éve tartó projekt, a Skatepark sztorija:

2011ben szerveztem az első versenyt a helyi bmx-es és deszkás fiataloknak. Kik ők? A Z Generáció azon tagjai, akik nem engedhetnek meg maguknak drága sportokat, akiknek szülei nem engedhetik meg a teniszedzéseket. Azaz, ami a mi időnkben a Pegas bicikli volt, az ma a BMX, a csapágyszekér pedig ma a gördeszka 🙂

Látva a fiatalok lelkesedését, a 15-ös mikró-beli Skatepark korlátait, végigjártam a várost és beugrott: az UFÓ park a tökéletes helyszín! A Rotary Klub felajánlotta partnerségét, a lelkes tagok és támogatók rövid idő alatt össze is gyűjtöttek 20.000 eurót, ezúton is köszönöm minden támogatónak aki hitt ebben a projektben, meg a Converse-ben prezentáló tanácsosnak.

20.000 euró nem elég egy ekkora beruházáshoz, ezért 2013-ban megkerestem az akkori polgármestert, aki persze mindent megígért de nem történt semmi. Pedig akkor optimista voltam:

A dolgok 2018-ban lendültek mozgásba, a polgármester és a városmenedzser megtalálta a lehetőséget a finanszírozásra, így a Polgármesteri Hivatal és a Rotary Klub partnerségében megépült a 900 m2es pálya, amely ideális a bmx / gördeszka / görkori / roller hajtására.

Bátran állíthatom: megépült az, ami eddig csak más városban volt, mostmár Szatmárnémetiben is.

Kedves szülők! Ha a kölyök sokat pötyög a telefonon és keveset mozog, vegyetek neki védőfelszerelést, majd zavarjátok ki a Skateparkba! 

Kedves gyerekek, fiatalok! Olvassátok majd el a rendszabályzatot, vegyétek fel a védőfelszerelést és a pályát használjátok egészséggel! 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.