Page 1
Link

Transindexen a szatmári szappanopera:

Kedves látogatók, tisztelt szatmáriak, az utóbbi hetek legparázsabb vitáját hozta a 88 oldalas városfejlesztési stratégia meg-nem-szavazása. Ami persze utána jött, hogy a polgármester személyes támadást indított irányunkba, csak figyelemelterelés a reális problémákról.

Egy biztos, ilyen anyagot nem fogunk elfogadni, mert nem méltó Szatmárnémetihez.

Számos cikk született a témában, de a legjobban a Transindex foglalja össze, mi történik jelenleg Szatmárnémetiben, a teljes interjúért kattintsatok a linkre: http://itthon.transindex.ro/?cikk=25069

Link

Răspunsul nostru baronului Münchausen

Citind în presă declaraţiile primarului Coica, avem impresia că ele sunt file din povestea baronului Münchausen, nicidecum demne de declaraţiile unui primar de reședință de județ din Ardeal, cum este și Municipiul Satu Mare. Atacurile personale, devenite deja tradiţionale după revenirea domnului Coica din excursiile exotice din străinătate, au doar rolul de a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele reale ale Sătmarului. Răspunsul nostru se poate citi integral pe PortalSM, pe acest link. Enjoy 🙂

 

Link

Cel mai important moment al anului:

Mulți mă întreabă: “bine bine Gergo da ce faceți voi acolo la consiliu?”

Păi, asta: cel mai important punct al anului este dezbaterea bugetului orașului, împreună cu colegii mei am analizat și am depus propunerile noastre (link mai jos). Nu am găsit în buget banii pentru al treilea pod, pentru sala polivalentă, nu este asigurat salariul angajaților la Teatru, ar fi nevoie de câteva autobuze, insă nu știm pe ce se vor cheltui câteva milioane de euro. Un lucru este sigur: propunerile noastre sunt întemeiate şi vizează interesul general al comunităţii sătmărene. Detalii în articolul Portal SM pe acest link. 

Link

Az év egyik legfontosabb pillanata:

Többen kérdeztétek “jójó Gergő de mit is csináltok ti tanácsosok?”
Például EZT: az egyik legfontosabb városi döntést, az idei költségvetést elemeztük és letettük javaslatainkat. Nem találtuk benne sem a hidat, sem a sportcsarnokot, de a színházi fizetésekre sincs meg a pénz, kellene pár autóbusz, de közben nem tudni mire lesz költve pár millió euró, és még sorolhatnám. Egy biztos: javaslatunk minden pontja a város érdekeit szolgálja! Részletek a cikkben ezen a linken.

Link

Kényelmetlen kérdések tanácsülésen

A tanácsülés végén a “különfélék” pontnál rákérdeztem: a Városi Sport Clubban dolgozók miért nem kapták még meg decemberi fizetésüket és naiv ártatlansággal érdeklődtem a bicikliutak sorsa felől – ennyi kérdés azonban már sok volt Dorel Coica polgármesternek, aki Raţiu tanácsos kérdéseit-észrevételeit már nem várta meg, hanem „pá”-t intve – kellemes ünnepeket már nem kívánva – egyszerűen kisétált a teremből. Részletek a Friss Újság hasábjain és EZEN a linken.