Page 1
Image

Minden ami Instagram

Ha nem csak szelfizésre szeretnéd használni az Instagramot, hanem márkaépítésre: ma 18 órától gyere az Iparosotthonba!

Kónya Beáta a matusinka felkérésére érkezik Szatmárnémetibe, érdemes kihasználni! Ma, november 7-én, csütörtökön az Iparosotthonban, 18 órától egy ingyenes bevezető előadást tart a SatuMare Creativ / Kreatív Szatmár keretében, viszont holnap, pénteken egy profi képzést kaphatsz Instagramból. Jelentkezés, további infók: www.matusinka.ro/esemenyek

Event: https://www.facebook.com/events/2477863989206108/

Image

Jó jó de mikor? Bine bine da când?

🇭🇺 “jó jó de mikor lesznek már nálunk is hibrid buszok mint Kolozsváron? mikor lesz már kijelző a megállókban?” Ma aláírták a szerződést a város eddigi legkomolyabb tömegközlekedés-fejlesztési projektjére, 11 Solaris busz érkezik, épül egy terminál, forgalomirányitó és e-ticketing rendszer mint a nagyvárosokban!

🇷🇴 “bine bine dar când vom avea și noi autobuze hibride și ecrane în stații ca la Cluj????” S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai important proiect de transport în comun: 11 autobuze hibrid Solaris, se va construi un terminal și sistem de monitorizare trafic + e-ticketing, ca în orașe mai mari!

Image

Isten veled, drága Barti!

Bartosom, nem így beszéltük meg. Úgy ígértük egymásnak, hogy majd lógatjuk családainkkal a lábunkat a tengerbe, te pedig csacsogsz mindenkivel reggeltől estig. Mint ahogy csacsogtál a legelső találkozásunkkor a kétezres években a Samtel rádióban, a hosszú utakon a kezelés alatt és múlt héten is. Nemcsak velem, hanem mindenkivel.

Szerettem volna ide néhány kedves emléket leírni, amelyet Veled és pároddal (a világ legcsodálatosabb férjével) és gyermekeiddel, barátainkkal, rádiós kollégákkal átéltünk. Ezek maradnak meg nekünk és az a mérhetetlen isteni ajándék, hogy ismerhettünk.

Mert egy ajándék voltál, aki azért érkezett a földre, hogy személyiségével és a szavak erejével tegyen boldoggá másokat. Isten veled, drága Barti!

Image

Tervezőasztalon / Pe masa de proiectare

Tervezés alatt az idei Utcazene: 7 fős lelkes csapat dolgozik azon, hogy ismét színvonalas rendezvényt adjunk a szatmáriaknak!

Pe masa de proiectare: ediția a 2-a a Festivalului Muzicii de Stradă. 7 entuziaști lucrează deja, să aducem un eveniment de calitate pentru Satu Mare!

workUZ2015

 

Image

Utcazene / MuzicaDeStradă / coming soon!

Kisütött a napocska és megvan az idei szatmári Utcazene Fesztivál dátuma! 2015 július 3-5 között, az érettségi vizsgák után, az eredményhirdetés előtt, szesszió és Electric Castle után de még nyaralás előtt, mához 4 hónapra: ismét megtöltjük a várost zenével! Oszd meg te is, részletekért figyeld az oldalt! Utcazene Szatmárnémeti // Muzică de stradă Satu Mare

Numai vești bune pentru astăzi: a ieșit soarele și avem data Festivalului Muzicii de Stradă! În 3-5 iulie 2015, deci după probele de bac, înaintea afișării rezultatelor, după sesiune, după Electric Castle dar înaintea concediilor, peste fix 4 luni: umplem din nou orașul cu muzică! Distribuie și tu, urmărește pagina pentru detalii!

‪#‎satumare‬ ‪#‎szatmarnemeti‬ ‪#‎utcazene‬ ‪#‎muzicadestrada‬ ‪#‎streetmusicro‬

Image

Bicikli- és babakocsi-tárolókat a lakónegyedekbe!

A szatmárnémeti lakótelepeken élőkkel való konzultációik során Maskulik Csaba és Butka Gergely városi tanácsosok arra a következtetésre jutottak, hogy a parkolók egyszerű leaszfaltozása mellett szükség van olyan beruházásokra is, amelyek növelik a lakosok komfortérzetét.

Nagyon sok olyan tömbházlakóról tudnak, aki a valamikori garázsában biciklit, babakocsit is tartott, s most a lakásában, esetleg a lépcsőházban tartja ezeket a holmikat, amelyek le-fel hordása egyáltalán nem egyszerű a felsőbb emeleten lakók számára.

Ezért javaslatot tettek a városvezetés számára — és ezt a javaslatukat szerkesztőségünkbe is elküldték — olyan tárolók építésére a lakónegyedekbe (a parkolók területén ezek is helyet kaphatnának), amelyek lehetővé teszik a kétkerekűek és a babakocsik biztonságos tárolását.

További részletek a Szatmári Friss Újság cikkében: KATTINTS!

Image

Apró tanácsosi örömök:

Apró tanácsosi örömök: javasoltam 2012ben, kértem 2013ban és 2014ben is, 2015re megvalósult: vizuális busztérkép a Transurbantól. Európa, közeledünk!

Bucurii mici pt un consilier: am propus in 2012, am cerut in 2013 si 2014 iar acum in 2015 s-a realizat: hartă vizuală de transport public. Europa, ne apropiem!